top of page

TYPICAL DUTCH BLOG

  • rene2537

Back to basic wordt nieuwe trend!

Bijgewerkt op: 22 mei 2020


Enerzijds lijken de grenzen van het vermaak in de evenementenbranche bereikt, maar anderzijds zien ze bij Vanderkruit SportsEvents dat traditionele sporten en spelen weer hip zijn. Bij het Jeu de Boules en Klootschieten is duidelijk sprake van een revival. Back to basic naar de ouderwetse gezelligheid lijkt te winnen. Vanderkruit Typical Dutch heeft hiervoor alles in huis!


Exclusiever, spectaculairder, sneller

Voor incentives, jubileumreizen of de reguliere personeelsdagen valt veel te kiezen: met het complete salesteam op Poolreis naar Spitsbergen, of met de hele internationale directie en stakeholders over de zandduinen van de Sahara racen.

Ook in het binnenland kan het niet gekker, zo raas je met je achtbaankarretje met 95 km per uur over de Python of de Fenix in de pretparken van de Efteling en Toverland. De grenzen van het vermaak lijken echt wel bereikt!


Back to basic

Als tegenreactie wordt back to basic een nieuwe trend. De eerste contouren hiervan worden al zichtbaar. René van der Kruit: ‘Gasten zijn weer op zoek naar ouderwetse gezelligheid waarbij het samen sporten en spelen weer gewaardeerd wordt. Wat dat betreft lijkt het overtrokken individualisme op zijn retour en is samenspelen een goede oefening voor samenwerken.’ Een mooi voorbeeld zijn de Indoor Jeu de Boules-locaties die door het hele land geopend worden. In een gezellige ambiance een balletje werpen is weer helemaal hip! Het aanbod van Vanderkruit Typical Dutch sluit hier naadloos op aan.


Jumbo Hamerspel - Quondam

Jumbo Hamerspel

‘Uiteraard zijn wij na dertig jaar nog steeds enthousiast over ons eigen product en vinden wij stiekem dat spelen op ons achtpersoons Jumbo Hamerspel op geen enkele bucketlist mag ontbreken’, vertelt van der Kruit. ‘Het is de grote trekker van onze Oud Hollandse Spelen en is werkelijk altijd en overal een succes. Critici die beweren dat Oudhollands gelijk staat aan oubollig worden van harte uitgenodigd om mee te komen spelen!’


Beugelen en klootschieten

Wist je dat beugelen als sport zelfs op de werelderfgoedlijst staat? Bij beugelen worden ballen ter grootte van een bowlingbal met houten scheppen letterlijk door de beugel gespeeld. Vanderkruit Typical Dutch heeft transportabele beugelbanen van negen bij vier meter ontwikkeld. Uniek in Nederland! Een prachtige activiteit voor de koude wintermaanden en zeer geschikt voor internationale groepen. Ook klootschieten is een topactiviteit, simpel en leuk. ‘In 1990, in het eerste jaar van ons bestaan, kwam ik in contact met Halbo Bosker, voorzitter van de Nederlandse Klootschietbond. Een gepensioneerde oud-militair uit Apeldoorn met een passie voor oude volksspelen. Met zijn indertijd net gestarte firma Oud Vermaeck leerde hij mij de fijne kneepjes van het klootschieten’ vertelt René van der Kruit. ‘Wij bouwden het klootschieten met behulp van kabouterklootjes en het klotenpakket uit tot een humoristische activiteit waar wij het hele land mee door trekken!’


Historische evenementen

‘Naast personeels- of familiedagen is Vanderkruit SportsEvents ook regelmatig te vinden op historische evenementen. Vooral Quondam in Berlaar is een absolute aanrader’, noemt van der Kruit.


Boogschieten - Long Bows Quondam

Joël Dumont is hierbij de grote organisator en inspirator. Alles lijkt hier te kloppen, alle prikkels wijzen dezelfde kant op. Dit maakt van dit evenement een echte belevenis, een bezoekje meer dan waard. Helaas zullen wij even geduld moeten oefenen vanwege het Coronavirus zal de volgende editie pas tijdens het Hemelvaartweekend van 2021 plaatsvinden.

Door alle in België opgedane kennis kan Vanderkruit SportsEvents iedereen prima adviseren op het gebied van re-enactment, animatie, troubadours en oude ambachten.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page